Rekonstrukce přízemí rodinného domu

09.11.2015 Individuální bydlení, Rekonstrukce

Eva Bradáčová
/ Po deseti letech užívání prošla modernizací vstupní hala, koupelna, obývací pokoj a kuchyně v rodinném domě.

*

Kombinace nového a starého – toto slovní spojení vystihuje renovaci přízemních prostor v rodinném domě.

Veškeré původní dlažby i obklady byly nahrazeny novými. Nepoužívané dveře mezi kuchyní a vstupní halou se zazdily a díky tomu vznikla v hale velká šatní skříň. Barvy podlahy a skříně jsou sladěny a vstup do domu je nyní reprezentativní.

Obytný prostor osvěžil nový nábytek a osvětlení. Pozice jídelního stolu se upravila tak, aby poskytovala obyvatelům výhled do krásné zahrady patřící k domu. V místnosti převažují béžové a hnědé tóny. Díky francouzským oknům doplňuje zbylé barvy „obraz“ zahrady, která se proměňuje podle ročních období.

V kuchyni se kromě nábytku vyměnila dlažba i obklad. Pracovní plocha se zvětšila stejně jako úložné prostory. Vše je v bílých a šedých tónech, což koresponduje s bílým jídelním stolem v bezprostřední blízkosti kuchyně.

Svěží vzhled dostala i koupelna, kde došlo ke změně umístění zařizovacích předmětů a zvětšení kapacity úložných prostor. Sprchový kout zdobí designový sprchový panel. Eleganci koupelně dodává kontrast bílé sanity na novém šedém obkladu a zrcadlo v dekorativním bílém rámu. Stříbrné posuvné dveře v koupelně oddělují technické zařízení a pračku.

Plocha přízemí 56 m2.

Autorská zpráva
Foto Jiří Ernest

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*