Rekonstrukce bytu v Bučovicích

18.10.2019 Rekonstrukce

Radek Sládeček
/ Z bytu 2+1 vznikla nová dispozice 3+kk. Hlavní obytná část je situována do prostornější části bytu, tento prostor lze variabilně dělit a uzavírat.

*

Předmětem návrhu a realizace je úprava bytu v domě ze 70. let. Ústředním motivem návrhu je multifunkční nábytková stěna s integrovanou kuchyňskou linkou, TV nikou a skříněmi, která plynule probíhá společenskou místností až do ložnice rodičů. Obě místnosti jsou oddělitelné dveřním křídlem na plnou výšku otvoru. Do spojitého prostoru je vložen kubus pracovního koutu, který je možné uzavřít posuvnými dveřmi. Hlavní obytná část je tak situována do prostornější části bytu půdorysného tvaru L.  Dle aktuální potřeby je možné tento prostor variabilně dělit a uzavírat.

Ke vstupní části bytu je v místě původní kuchyně s jídelnou přičleněn dětský pokoj. Koupelna je nově vybavena sprchovým koutem a nadsvětlíkem. Pračka a další úložné prostory jsou umístěny do vestavěných skříní v hale.

Neutrální nábytek z bílého lamina a bílé stěny jsou usazeny na podlaze
z dubové mozaiky. Niky v hlavní nábytkové sestavě jsou akcentovány barvami v oblíbených odstínech klientů.

Autorská zpráva
Foto Jaroslav Hejzlar

*

*

*

*

*

*

*

*

*