Salon Chillin

19.09.2018 Rekreace, relaxace

Daniel Baudis, Daniel Rohan / DDAANN
/ Základem návrhu je kontrast mezi původním hrubým povrchem stěn z cihel a opuky a použitím dřeva, textilií a prací s osvětlením.

*

Interiér Chillin je reprezentativní prostor salonu thajských masáží. Chillin navozuje lehce asijskou, exotickou atmosféru s důrazem na evropské pojetí.

Základním prvkem návrhu je kontrast mezi původním hrubým povrchem stěn z cihel a opuky a použitím dřeva, textilií a prací s osvětlením. Efektu kontrastu je dosaženo použitím dřevěných rámových paravánů, které pomocí výplně – translucentní látky s grafikou – rozptylují v prostoru měkké ambientní osvětlení. Dřevěná prkenná podlaha pak vytváří přírodní podklad pro chůzi naboso.

Vstupní schodiště je lemováno mozaikou z rámových vitrín. Recepce je vybavena pultíkem, křesly a nábytkem k uložení kabátů a bot. Navazujícím prostorem je hala se sezením a drobným barem s nabídkou občerstvení.

Masážní část salonu se rozkládá v klenebních polích a je možné ji pomocí závěsů na dřevěných rámech dělit, či spojovat do různých celků. Tím jsou řešeny rozdílné požadavky na intimitu jednotlivých masážních pozic. Tento variabilní princip umožňuje poskytovat služby současně až šesti zákazníkům,
a to na čtyřech masážních křeslech a dvou lůžkách.

Plocha 80 m2.

Autorská zpráva
Foto Jakub Skokan, Martin T
ůma / BoysPlayNice