Rodinný dům Teplice

13.04.2017 Individuální bydlení, Rodinné domy

Pavel Plánička, Matěj Páral, Bruno Panenka / 3+1 architekti
/ Půdorysný tvar domu ponechává dostatečný prostor zahradě, která je nedílnou součástí denního společenského přízemí domu.

*

 

Drobná stavebníkova parcela tak trochu „zbyla“ v pravoúhlém rastru místní zástavby.

Bezprostřední blízkost objemově velkorysých vil a domů z první poloviny
20. století psychologicky i fyzicky pevně vymezuje „manévrovací prostor“ návrhu.

Tělo domu je prostorovou artikulací limitů, předpokladů a přání.

Chtěli jsme navrhnout dům odpovídající měřítkem a výrazem jeho sousedům, zároveň ale tak, aby minimálně stínil severně orientovanou zahradu. Tu si představujeme jako nedílnou součást denního společenského přízemí domu,
a necháváme jí proto dostatečný prostor.

Pokoušíme se nalézt optimální v minimálním.

Plocha pozemku 490 m2, zastavěná plocha 109 m2, užitná plocha 155m2.

Autorská zpráva
Foto archiv autorů

*

*

*

*

*


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*