Rodinný dům Řevnice

26.04.2019 Individuální bydlení, Rodinné domy

Radovan Schaufler, Jakub Roskovec / Schaufler-Roskovec
/ Nad částí prvního podlaží s ložnicemi vzniká plocha pro střešní terasu
u hlavního obytného prostoru ve druhém podlaží.

*

Pozemek na konci slepé ulice v chatové oblasti je úzký a stoupá prudce vzhůru po jižním úbočí říční terasy.

Nad zářezem pro parkování jsou posazena dvě obytná podlaží. Jejich objemy se nikde nedotýkají terénu a půdorysně vzájemně svírají úhel 90°. Nad částí prvního podlaží s ložnicemi tak vzniká plocha pro střešní terasu u hlavního obytného prostoru ve druhém podlaží.

Z parkingu pod domem vede ke vstupu do bytu venkovní schodiště. Pokračující vnitřní schodiště ústí uprostřed obytného prostoru s kuchyní a jídelnou na jedné straně a sezením na druhé.

Opěrné stěny zářezu pro parking, schodiště a sklad jsou z monolitického železobetonu. Na stěnách a ocelových sloupech spočívá klasická dřevostavba obytných pater, příčnou tuhost druhého patra zajišťují čtyři ocelové rámy.

Boční fasády směrem k sousedům jsou opláštěné nehořlavými deskami CETRIS, zbývající plochy kryjí modřínové lamely. Prosklení je důsledně stíněno venkovními žaluziemi.

Plocha pozemku 1030 m2, zastavěná plocha 125 m2, užitná plocha 134 m2.

Autorská zpráva
Foto Ondřej Polák

*

*

*

*

*

*

*

*

*