Rodinný dům Neratovice

06.05.2019 Individuální bydlení, Rodinné domy

Radovan Schaufler, Jakub Roskovec / Schaufler-Roskovec
/ Posunutí půdorysů ponechává obytný prostor v přízemí přes obě podlaží, přečnívající ložnicová část  vytváří kryté parkovací stání.

*

Poměrně velký, přibližně obdélníkový rovinný pozemek s přístupovou ulicí na severní kratší straně přímo vybízel k umístění domu podél ulice a k ponechání co největší volné plochy pro zahradu.

Vzájemné posunutí půdorysů dvoupodlažního domu ponechává v přízemí hlavní obytný prostor přes obě podlaží, přečnívající ložnicová část vytváří kryté parkovací stání.

Všechny obytné místnosti mají okna na jih do zahrady. Prosklení v přízemí stíní markýza nad venkovní terasou se zasklením a napnutými plachtami, v patře okna stíní posuvné okenice.

Nosné stěny jsou vyzděny na sucho z tvárnic TESUZ a struktura zdiva je
v interiéru ponechána viditelná. Strop nad přízemím tvoří železobetonová monolitická deska, nad druhým podlažím je mírně šikmý strop pultové střechy z dřevěných fošen.

Větraná tepelně izolační fasáda má vrchní plášť z barevně upravených desek CETRIS. Šedomodrý odstín barvy fasády je zopakován i v interiéru na lakovaném povrchu dveří a vestavěného nábytku.

Plocha pozemku 1299 m2, užitná plocha 134 m2.
Spolupráce Barbora Šiková.

Autorská zpráva
Foto
Ondřej Polák

*

*

*

*

*