Fababu House, El Bosque, Valencia

02.07.2018 Individuální bydlení, Rodinné domy

Fran Silvestre Arquitectos, interér Alfaro Hofmann
/ Propojení domu se strmými svahy a skalnatým terénem jsou výchozím bodem pro návrh projektu.

*

Budova vystupuje z terénu, kde ji tvoří tři hmoty, které se výškově přizpůsobují topografii místa.

Z okrajů každého z objemů jsou vykrojeny různé části; hmoty se navzájem prolínají, vytvářejí systém otvorů a umožňují široké výhledy ze všech oken domu.

Kompozice hmot vytváří stíny, které dávají hloubku fasádě, umožňují vidět
z vnějšku její hmotu jako kompaktní prvek, jako by to byl nějaký kámen. Geometrie otvorů a teras na každé fasádě ale pomáhá uvnitř interiéru maximalizovat vnímání prostředí, přitom bez nutného vizuálního spojení mezi jednotlivými místnostmi.

Na nejnižší úrovni řešeného místa je umístěn bazén jako objem, který vyrůstá přímo ze skály. Na vrcholu pozemku, na úrovni příjezdové komunikace, je umístěna garáž, odtud se také přichází chodníkem k domu. Vstupní podlaží obsahuje společenskou část (obývací pokoj s jídelnou, kuchyň se skladem, WC) a ložnici s koupelnou. Ve spodním podlaží jsou umístěny intimnější pokoje využívající přímé propojení s exteriérem, se zahradou a bazénem, ale také borovým lesem, který obklopuje parcelu.

Autorská zpráva

 

Fran Silvestre Arquitectos
Projekční tým: Fran Silvestre / hlavní architekt, María Masià, Fran Ayala, Estefanía Soriano, Pablo Camarasa, Ricardo Candela, Sandra Insa, Santi Dueña, David Sastre, Sevak Asatrián, Rubén March, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Sergio Llobregat, Juan Martinez, Paz Garcia, Neus Roso, Daniel Uribe, Joan Maravilla, Javier Briones

 

www.fransilvestrearquitectos.com

www.facebook.com/FSilvestreArquitectos

https://instagram.com/fransilvestrearquitectos/

www.twitter.com/FranSilvestreAr

www.vimeo.com/fransilvestrearquitectos

http://www.linkedin.com/pub/fran-silvestre-arquitectos/27/576/a81