Rekonstrukce v řadovém domě

31.08.2017 Individuální bydlení, Rekonstrukce

Eva Bradáčová
/ Interiér řadového domu z 90. let se změnil podle současných potřeb obyvatel, obytný prostor se otevřel a propojil.

*

Řadový dům se nachází v klidné vilové části Prahy 4. Dům obklopuje velká zahrada a okolní zeleň. Od nastěhování rodiny do vícegeneračního domu se v jejich interiéru nic nezměnilo. S rozrůstající rodinou a novými potřebami se interiér s nábytkem po rodičích začal zaplňovat rychle nakoupeným vybavením. Na základě toho se klienti rozhodli interiér převážně z 90. let přizpůsobit současným potřebám jak funkčním, tak estetickým.

V obývacím prostoru se odstranila příčka a barový pult, který odděloval kuchyň od obývacího pokoje. Jídelní stůl se přesunul z obývacího pokoje do zimní zahrady. Ta se díky odstranění posuvných dveří stala okrasou a slunnou oázou celého bytu. Obytný prostor se tak otevřel a propojil.

Pro příjemné večery se v zimních měsících hojně využívá krb a v letních dnech se tráví čas v zimní zahradě. Pro tyto okamžiky bylo navrženo nepřímé osvětlení ve 3D dýhované stěně, která je za pohovkou. Ta je svým odstínem sladěna s podlahou a částí nábytku. Nepřímé osvětlení je také použito za skleněným obkladem a v soklu kuchyňské linky.

Ložnice je zařízena velmi jednoduše. Barevný akcent tvoří grafika na dveřích vestavěné skříně.

Dětský pokoj prošel nejmenšími změnami. Na přání klientů zůstalo zachováno dřevěné obložení pokoje, stávající koberec a žlutá výmalba. K těmto barvám byl laděn zbylý nábytek. Z větší části je tento pokoj dílem klientů.

Největší změnou prošla koupelna. Jde o prostor, který vás naladí do nového dne, nebo příjemně zakončí váš večer. Pomocí přímého i nepřímého osvětlení se mohou v koupelně navolit různé světlené atmosféry podle momentální nálady. 3D obklady celou koupelnu oživují stejně jako dominantní naklopené zrcadlo.

Autorská zpráva
Foto Jiří Ernest

*

 

*

 

*

 

*

 

*

*

*

*

*

*