Rekonstrukce bytu v Plzni

20.06.2019 Rekonstrukce

Zábran Nová architekti
/ Nová dispozice byt prosvětlila a opticky propojila, navíc získala dostatečné množství úložných prostorů.

*

V létě 2015 jsme navrhovali studii interiéru a zhruba rok poté byla dokončena rekonstrukce bytu 3+1 v Plzni na Borech pro mladou rodinu s malými dětmi.

Cílem bylo hlavně byt prosvětlit a opticky propojit, a to při zachování dostatečného množství úložných prostorů. Celková rekonstrukce znamenala vybourání téměř všech původních příček a následně vybudování centrálního bloku kolem jádra.

Blok vymezuje vstupní část a plní funkci jak kuchyně, tak i úložné sestavy ze strany obývacího pokoje. Uvnitř bloku je koupelna s přirozeným osvětlením, WC a komora. Blok je obložen březovou překližkou a slouží výborně jako „obíhačka“ pro děti.

Dalším nenápadným úložným prostorem jsou tři vestavěné skříně z bílého lamina s překližkovými nikami. V hlavním obytném prostoru slouží jako šatna
a kuchyně, v pokojích pak jako knihovny a šatní skříně. Z rekonstrukce máme radost, jelikož dokončený interiér působí tak jednoduše a čistě jako na papíru, což není vždycky zcela samozřejmé, protože za vším stojí řada detailů a řešení nerovností starého bytu, se kterými si musel truhlář poradit.

Autorská zpráva
Foto Petr Jehlík

*

*

*

*

*

*

*