Rekonstrukce ateliéru / RK 10

12.07.2017 Rekonstrukce

Markéta Zdebská / BY architects
/ Systematickým uspořádáním se plocha zdvojnásobila, z ateliéru pro oděvní návrhářku se stal otevřený a prosvětlený prostor.

*

Zadání
Zefektivnění užitné plochy a úložného prostoru. Vytvoření jednoduchého, nerušícího prostředí se zachováním stávajícího nábytku. Přinést do pracovního prostředí světlo a vytvořit prostor pro focení modelů.

Koncepce / prostorové uspořádání
Systematickým uspořádáním zázemí a úložného prostoru se z ateliéru stal otevřený, rovnoměrně prosvětlený prostor pro práci. Snížením podhledu zázemí a využitím zbývající výšky pro skladování materiálu se pracovní
i skladovací plocha zdvojnásobila. Sloup, který před rekonstrukcí jen překážel, se stává důstojnou sochou. Nevyužitelný prostor zúžený původním umístěním zázemí na dimenzi komunikace se nyní stává rovnocennou součástí ateliéru.

Materiály
Doplnění dubových parket v otevřeném prostoru ateliéru, cementová stěrka na podlaze i stěnách v zázemí, prosvětlený barrisol v místě sníženého podhledu. Posuvné bíle lakované dveře, dělicí příčky ze sádrokartonu, mobilní hliníkový průmyslový žebřík.

Užitná plocha 35 m2.
Spolupráce Jakub Lukeš a Karel Hašek.

Autorská zpráva
Foto Rostislav Zapletal a archiv autorky

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*