Rekonstrukce půdního bytu

21.09.2018 Půdní byty, Rekonstrukce

Martina Schultes
/ Stavební úpravou podkrovního bytu vznikl velký otevřený prostor, který splňuje potřeby současných majitelů.

*

Při částečné rekonstrukci podkrovního bytu byla především změněna dispozice obývací části, kuchyně a jídelního koutu. Stavební úpravou vznikl jeden velký otevřený prostor, v kterém jsou tyto zóny vzájemně propojeny, a splňují tak potřeby současných majitelů.

Povrchy některých stěn a vestavěných prvků jsou syrovějšího rázu; lícové cihly, pohledová betonová stěrka nebo umělý kámen umocňují charakter půdního prostoru, ale zároveň také vytvářejí zajímavý kontrast s čistými materiály v podobě bílého laku a pískovaného skla použitými na některém zařízení v interiéru.

Obývacímu prostoru dominuje originální prvek pro televizi a další audio video techniku, navržený na míru. Jídelní stůl s lavicí je také zakázková výroba, stejně jako kuchyňská linka čistých linií s masivní kamennou deskou.

Kompozice kontrastních přírodních tónů s bílou barvou se prolíná celým prostorem, tmavě hnědý nábytek čistých tvarů je doplněn několika ikonickými kusy nábytku a sofistikovanými barevnějšími doplňky.

Velikost bytu 158 m2.

Autorská zpráva
Foto Robert Žákovič