- Bydlení IQ - http://www.bydleni-iq.cz -

Rekonstrukce a rozšíření bytu v Náměšti

Jan Pala, Adéla Palová / ATELIÉR +arch
/ Propojením s podkrovím se byt zvětšil o soukromou část pro rodiče,
městský byt získal možnost vytvořit si zimní zahradu a terasu.

*

Byt v historickém domě na náměstí v Náměšti pro mladou rodinu. Tlusté zdi,
z oken výhled na zámek, nevyužité podkroví, možnost terasy. To všechno nás zlákalo k vytvoření komfortního mezonetu.

Hlavním úkolem bylo propojit přízemí s podkrovím. Zvolili jsme schodiště jako součást obytného prostoru a pod něj vestavěli kuchyni včetně spížních skříní, různých výsuvných a úložných prostor. Hloubku schodiště jsme plně využili
a kuchyňská linka tím získala hlubší pracovní desku, možnost posunout horní skříňky na nižší úroveň, a tím zvětšit jejich kapacitu.

Vstupní část bytu bylo nutné rozšířit o velkou šatnu, za níž se skrývá technické zázemí bytu. Šatně dominuje lavice a perforacemi pro proudění teplého vzduchu od skrytého radiátoru.

Pro koupelnu jsme zvolili jemnou kruhovou mozaiku v kombinaci s neutrálním šedým obkladem.

Podkroví bude v budoucnu hlavně rodičovské, ale celá rodina se těší na využívání terasy a zimní zahrady. Obě podlaží jsou propojena geometrickou tapetou, která sahá až do špičky ke střeše. Zábradlí z masivu s vypnutou sítí se stěhovalo oknem.

Klidná barevná kombinace dřeva a bílé barvy je v akcentech doplněna výraznou žlutou.

Autorská zpráva
Foto
Adéla Palová

*

*

*