Rekonstrukce panelákového bytu

30.05.2016 Panelákové byty, Rekonstrukce

Eva Bradáčová
/ Byty v panelovém domě T06_B mají dispozici omezenou rozponem
3,6 m. Přesto se mohou proměnit na moderní bydlení.

*

Z původního stavu se byt proměnil v barevnou oázu s přírodními prvky. Uspořádání místností zůstalo beze změny, jen se zazdily či zvětšily některé průchody do pokojů.

V předsíni vznikla zděná šatna s posuvnými dveřmi. Umakartové jádro bylo nahrazeno zděným a zvětšilo se natolik, aby chodba do kuchyně nezabírala příliš mnoho prostoru. Díky tomu mohlo být do koupelny osazeno dlouhé umyvadlo se dvěma bateriemi a prostorný sprchový kout. Vstup do koupelny je přes posuvné dveře do pouzdra, které nijak nepřekážejí v průchodu do kuchyně. Ta je nyní v prostoru s dostatkem denního světla a pracovní plocha je doplněna ještě o desku pod oknem, u které se dá příjemně posedět při snídani a užít si výhled z okna. Také je tato plocha praktická při vaření.

Jídelní stůl je umístěn v obývacím pokoji a bezprostředně navazuje na kuchyni. Vedle stolu se nachází knihovna s barem a praktickými úložnými prostory pro dokumenty a písemnosti. Dalším vybavením této místnosti je pohovka se společenským stolkem, TV s příslušným nábytkem a obrazy na stěnách.

Ložnice se nachází v druhé polovině bytu. Barevností navazuje na zbytek interiéru a je doplněna o dřevěný 3D obklad a tapetu s přírodním motivem.

Pracovna (do budoucna dětský pokoj) se nachází vedle ložnice. Dekorativní tapeta byla zvolena s neutrálním motivem tak, aby vyhovovala oběma funkcím místnosti.

Barevnost v celém bytě je sjednocená a převažují hlavně hnědé tóny v kombinaci s bílou, limetkově zelenou a akcenty černé. Podlaha je v celém prostoru jednotná. Chodbu ozvláštňuje kamenný obklad ve světle hnědých tónech, který zaujme hned po vstupu do bytu. Koupelna a samostatné WC barevně ladí s kuchyní.

V celém bytě je dostatek úložných prostor. Jsou velmi nenápadné a vzdušné.

Tato realizace je dalším úspěšným projektem prezentujícím spolupráci architektky a klienta ON-LINE.

Plocha 72 m2.

Autorská zpráva
Foto Jiří Ernest

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*