Antiguo Reino House Valencia

26.06.2015 Exkluzivní byty, Rekonstrukce

Fran Silvestre Arquitectos
/ Interiér bytu tvoří volně plynoucí souvislý prostor, jednotlivé funkční zóny definuje nábytek zasazený do rámce stavebních prvků.

*

Dům se nachází v charakteristické zástavbě, jaká se ve Valencii rozšířila během 19. století. Typologie čtvercových městských bloků se zkosenými vrcholy střech formovala dlouhý a úzký půdorys bytových jednotek, které jsou osvětleny vnitřními terasami.

Navržený interiér tvoří volně plynoucí kontinuální prostor, jednotlivé funkční zóny definuje nábytek zasazený do rámce stavebních prvků. Ve dne se prostor otevírá k hlavnímu průčelí budovy, v noci směrem do vnitřního dvora obytného bloku. Mezi oba tyto světy jsou vloženy venkovní prostory, denní světlo přichází z vnitřní terasy.

Propustného uspořádání se dosáhlo vytvořením řady souvislých prostorů, které jsou odděleny pouze nábytkem a velkými posuvnými dveřmi. Teplý tón podlahy a intenzita umělého osvětlení přispívají k velkorysé prostorové atmosféře bytu. Aby se zvýraznil dojem proměnlivosti prostoru, snažili se autoři vytvořit jednoznačnou dispozici, drželi se pevného programu s tak malými odchylkami, jak jen to bylo možné.

Plocha bytu: 290, 50 m2

Autorský tým: Jordi Martinez, Adrián Mora, Maria Masià, Ángel Fito, Fran Ayala
Interiér: Alfaro Hofmann
Spolupráce: Sandra Insa / Arquitectura

www.fransilvestrearquitectos.com
www.facebook.com/FSilvestreArquitectos

Videa: www.vimeo.com/fransilvestrearquitectos

Podle autorské zprávy
Foto Diego Opazo (www.diegoopazo.com)

*

*

*

*

*

*

*