Salon krásy New Face

05.12.2017 Rekreace, relaxace

MOMO Interier
/ Barevně a materiálově umírněný koncept, kubické tvary a lineární křivky jsou zjemněny pouze kruhovými textilními svítidly.

*

Po téměř deseti letech provozu salonu krásy se majitelka rozhodla pro jeho zásadní rekonstrukci. Jedná se o prostor o výměře 108 m2 v přízemí bytového domu v centru Brna.

Po analýze provozu vzniklo jasné dispoziční schéma. Kadeřnické služby se soustředí do uliční části, skleněnou příčkou s posuvnými dveřmi je odděleno nehtové studio v části orientované do dvora. Podobně i kosmetika a pedikúra, ty jsou ještě dále odhlučněny posuvnými dveřmi a chodbou. Zónování respektuje nejen hlučnost provozů, ale také respektuje míru vnímání intimnosti jednotlivých procedur.

Barevně a materiálově umírněný koncept kombinuje šedou podlahu (slinutá velkoformátová dlažba), teakem dýhované kadeřnické obsluhy, pracovní stolky a linky z šedého či bílého vysokotlakého laminátu (v hraně s viditelným multiplexovým jádrem). Dveře jsou bílé plné v šedých zárubních a posuvné skleněné (satinované sklo, čiré sklo s grafikou).

Tvaroslovně je mobiliář záměrně prostý, kubické tvary a lineární křivky jsou zjemněny pouze kruhovými textilními svítidly dvou velikostí a volně po prostoru plujícími taburety. Dominantou uliční části je velkoformátová černobílá tapeta adjustovaná na středové zdi.

Rekonstrukce proběhla během 384 hodin pod vedením autorů.

Autorská zpráva
Foto Jakub Kmošek