Podkrovní apartmán

30.10.2019 Rekreace, relaxace

Jana Šimánková / MIO architects
/ Hlavním motivem půdního prostoru se stal historický krov. Osazení střešních oken umožňuje přímý kontakt s okolní přírodou.

*

Podkrovní apartmá se nachází v budově penzionu Nový Rybník, která byla postavena na přelomu 19. a 20. století. Záměrem investora bylo využít půdní prostory, které do doby před kompletní rekonstrukcí sloužily jako sklad.

Hlavním motivem půdního prostoru se stal historický krov. Celá konstrukce se opracovala a napustila olejem, který trámům propůjčil příjemné zbarvení. Vzhledem k dobrému stavu se konstrukce ponechala v původní podobě včetně všech konstrukčních i spojovacích prvků. Vazné trámy, které jsou výraznou součástí podkroví, jsme použili jako dělicí prvky mezi materiály podlah. V obývací části s krbem a koupelně je použita podlahová stěrka Pandomo v šedé barvě. Ostatní povrchy podlah jsou provedeny ze smrkových prken, kterým byla ponechána původní barva, aby vznikl kontrast mezi starými a novými prvky. Zařízení je voleno v jednoduchém stylu, bez výrazných barev. Důležitým prvkem bylo také osazení střešních oken, které vzhledem ke svému umístění umožňují obyvatelům přímý kontakt s okolní přírodou z každé části apartmánu.

Autorská zpráva
Foto archiv autorky