Nostress café restaurant

20.07.2017 Rekreace, relaxace

Erika Vašutová, Vladimír Vašut / under-construction architects
/ Interiér ovládá neutrální barevnost, která harmonicky doplňuje surové materiály betonu, kovu a dřeva.

*

Zadáním bylo vytvořit nový interiér zavedené restaurace v centru Prahy.

S investorem jsme se dohodli na změně fungování provozu. Proto jsme přesunuli bar z dominantního nárožního prostoru do pozice v největší místnosti rytmizované nosnými oblouky. Nárožní místnost je vstupem situovaná přímo naproti Kafkova pomníku od Jaroslava Róny a díky vtažení olivovníků v betonových květináčích propojuje exteriér s interiérem. Obnažené původní historické zdivo, stávající betonovou podlahu a světla doplňujeme neutrální stěrkou a černým plechem.

Hlavní místnosti dominuje kromě nově navrženého baru i stěna z keramických obkladů vyskládaných do prostorové mozaiky. Ta díky jemnému a barevně proměnlivému podsvícení dokáže vytvořit atmosféru pro nejrůznější příležitosti.

Interiér ovládá neutrální barevnost, která harmonicky doplňuje surové materiály betonu, kovu a dřeva. Hlavní roli v prostoru hrají servírované pochoutky, které vytvářejí ten pravý požitek.

Spolupráce Tereza Varvařovská

Autorská zpráva
Foto archiv autorů

*

www.nostress.cz